Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 6 år. Du börjar som Bäverscout och sedan blir du spårarscout upptäckarscout, äventyrarscout och utmanarscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

Vad gör vi?

I Månsarps Scoutkår fokuserar vi på friluftslivet och gruppen. Det skall vara roligt och utvecklande att vara scout.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan de berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Går du i förskoleklass eller årskurs 1? Då är du Bäverscout.

Scoutkårens äldsta scouter driver denna avdelning, det finns alltid en vuxen ledare på plats. Frågor besvaras av kårordförande Stefan Lindberg på 0708-92 36 74 eller skicka ett mejl till ordforande@mansarpsscoutkar.se

Går du i årskurs 2 eller 3? Då är du Spårare.

Per Lust och Julia Agnell är avdelningsledare för spårarna.

Går du i årskurs 4 eller 5? Då är du Upptäckare

Cristoffer Lust, Cariina Dethorey och David Dethorey är avdelningsledare för upptäckarna.

Går du i årskurserna 6, 7 eller 8? Då är du Äventyrsscout

Stefan Lindberg och Joakim Alveglim är avdelningsledare för Äventyrare.

Går du i årskurserna 9 och uppåt? Då är du Utmanarscout

Mikael Nilsson och Susanne Karlsson är avdelningsledare för Utmanarn.